vakantiewoning gieten

De in eerste instantie ontworpen vakantiewoning voor een echtpaar heeft zich ontwikkeld tot een meergezins ‘schuurhuis’. Een woning die plaatst biedt voor het groot aantal kinderen en kleinkinderen op de momenten dat ze gezamenlijk op bezoek komen. Gelegen in het open Drents landschap in de omgeving tussen Gieten en Gasselte is gekozen voor de in de omgeving typerende landelijke architectuur.

De woning is opgebouwd uit drie bouwlagen waarvan de begane grond en 1e verdieping onderling zijn verbonden met twee grote open vides. De 1e verdieping bestaat uit 2 grotere slaapkamer en een lineaire organisatie van afwisselend bedsteden en sanitaire ruimte aan een corridor. Deze corridor staat door twee vides in open verbinding met de eet -en zitkamer op de begane grond. De begane grond is een grote open ruimte georiënteerd op het open veld achter de woning.  Via de aansluitende serreruimten en het buitenterras is een geleidelijke overgang gecreëerd met de omgeving. In de kelder van de woning zijn de installaties opgenomen.

Zonder gas, met zonnepanelen en warmte koudeopslag ( WKO ) installatie wordt de gehele woning met behulp duurzame energiebronnen voorzien van het benodigd comfort. Voor de bouwmethodiek van het casco is gekozen voor CLT ( Cross-Laminated-Timber), kruislaaghout bouwsysteem van de firma Derix, waardoor het geheel is voorbereid en gebouwd als bouwpakket. Dankzij deze bouwmethodiek en onze nauwe samenwerking met Derix tijdens de engineering is een zeer korte bouwtijd van het casco gerealiseerd. De gevels zijn rondom afgewerkt met ruwe planken delen onder een zinken dak met uitgesproken dakuitkragingen. De grote gevelopening aan het terras worden afgewerkt met lamelgevelschermen.

 

opdrachtgever: particulier |  locatie: gieten  | fase: in uitvoering